Danskvand bliver pludselig rødt!.. Hvad sker der?

0

Passagerer på et luksuskrydstogtskib blev forfærdede, da de så Færøernes farvande i Danmark blive knaldrøde, så hvad er årsagen? I denne artikel vil vi udforske detaljerne og årsagerne bag dette mærkelige fænomen.

Færøerne Vandet bliver rødt

Færøerne ligger i Danmark, en gruppe af øer beliggende i Atlanterhavet, Ifølge avisen “The Daily Star” er farvandet, der bliver rødt på Færøernes kyst, resultatet af ældgammel praksis, som kystens folk har brugt.

Årsager til, at vand bliver rødt

Årsagerne til, at farvandet bliver rødt ved Færøernes kyster, skyldes en tragisk begivenhed, der indtraf den 9. juli, hvor 78 grindehvaler blev dræbt i farvandet. Dette blev gjort som et resultat af tusinder af års jagtpraksis, som øboerne var afhængige af.

ORCA Foundations rolle i at beskytte hvaler og delfiner

Som svar på denne tragiske hændelse undskyldte krydstogtrederiet, stoppede sine krydstogter inden for øens kyster og annoncerede sit samarbejde med ORCA Foundation. ORCA beskæftiger sig med undersøgelse og beskyttelse af hvaler, delfiner og primater i britiske og europæiske farvande og har siden 2021 fremmet afslutningen på disse metoder.

Jagtøvelser på Færøerne

På den anden side anser den færøske regering denne praksis for at være “bæredygtig” og understreger, at fiskere skal have en licens, og at fiskeriet er begrænset til visse områder. Hvalfangst har været reguleret på Færøerne i århundreder, hvor loven udtrykkeligt siger, at hvaler skal jages på måder, der forårsager så lidt lidelse som muligt.

Fordel ressourcer og sælg hvalspæk

Under den nuværende regulering distribueres ressourcer fra fangede og terminerede hvaler til lokalsamfundet. Hvalspæk sælges også i nogle supermarkeder og på kajen.

Den røde farve på Færøernes kyster i Danmark er resultatet af gamle hvalfangstmetoder, som øboerne har stolet på i tusinder af år. Selvom der er regulering og love, der har til formål at reducere hvalers lidelser, fortsætter denne praksis. ORCA arbejder sammen med rederier for at beskytte hvaler, delfiner og dyr i britiske og europæiske farvande og fremme respekten for havmiljøet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.