Slučajevi trovanja prisilili su hrvatsku vladu da povuče mnoge proizvode i upozori građane da ih ne koriste. Saznajte sada

0

Hrvatska inspekcija naredila je u srijedu Coca-Coli povlačenje dijela svojih proizvoda i privremenu zabranu distribucije, nakon što je u tri hrvatska grada zabilježeno nekoliko slučajeva trovanja.

Uprava za zdravstvenu inspekciju privremeno je spriječila trgovačko društvo u prometu proizvoda na tržnicama, u interesu javne sigurnosti i očuvanja zdravlja ljudi, a zbog nedoumica vezanih uz sigurnost hrane, te naredila povlačenje proizvoda upitne sigurnosti.

Uzorci pića koje Coca-Cola distribuira u Hrvatskoj, uključujući mineralnu vodu i bezalkoholno piće, trenutno su na analizi u laboratorijima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pojasnili su iz zdravstvene ustanove.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je: “Otkako je u subotu u Rijeci (zapad) u bolnicu primljen 19-godišnjak nakon što je u kafiću popio piće upitne sigurnosti, zabilježeni su drugi slučajevi trovanja u Zagrebu i Varždinu ( sjeverno).

Ministar je osudio obmanjujuće poruke na društvenim mrežama o nekoliko slučajeva trovanja u Rijeci s ciljem izazivanja panike.

Coca-Cola je sa svoje strane objavila da je odlučila privremeno povući seriju svojih bezalkoholnih pića i dvije serije gazirane mineralne vode.

Iz tvrtke su objasnili da je njihova odluka u skladu s uputama inspekcije, iako “internom analizom koju je tvrtka provela nisu otkriveni nikakvi prekršaji u proizvodnji ili proizvodima”.

Coca-Cola povlači svoje proizvode s hrvatskog tržišta nakon što je u Hrvatskoj zabilježeno 5 slučajeva trovanja

Međunarodna kompanija Coca-Cola sa svoje strane najavila je povlačenje nekih pića s hrvatskog tržišta, nakon što je zabilježila 5 sumnji na trovanje kod nekih građana u Hrvatskoj, koji su prijavili zaraženost tom bolešću i probleme s grlom.

Odluka o povlačenju donesena je u suradnji s Hrvatskom javnozdravstvenom inspekcijom jer su prva ispitivanja otkrila prisutnost kontaminacije proizvoda kemikalijama, zbog čega je tvrtka odmah povukla neke serije pića Coca-Cola Original Taste i Voda “Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate”.

Neki ljudi koji su bili zainteresirani za piće bezalkoholnih pića i mineralne vode izjavili su da su kasnije osjetili peckanje u ustima i želucu, popraćeno u nekim slučajevima povraćanjem s tragovima krvi.Prema medicinskim nalazima, ozlijeđeni nisu u kritičnom stanju i napustio bolnicu s lakšim ozljedama jednjaka.Slučajevi su također dijagnosticirani kao uzrokovani kemijskom kontaminacijom.

Za sada nije poznato kako je i gdje došlo do kontaminacije pića.Mineralna voda i klasična Coca-Cola proizvode se u Austriji, a cola se proizvodi u tvornici u Hrvatskoj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.